Telefoon

020-8225013

E-mail

[email protected]

Op afspraak

Mijn naam is Bob Schuit, geboren in Amsterdam. Naast mijn werkzaamheden in het Centrum ben ik hulpverlener. Hiervoor ben ik werkzaam geweest in verpleeg- / ziekenhuizen en verschillende thuiszorg organisaties. Voor mijn studie tot hulpverlener, werkte ik in een wijkverpleegteam. De combinatie van reguliere- en alternatieve zorg geeft een mooie balans in mijn leven.

In 1990 is Reiki op mijn pad gekomen en sinds 1994 is het  centrum ontstaan, onder de naam “Panta Rei”. In 1998 ben ik ingewijd als Reiki Master in Usui Shiki Ryoho (=volgens traditie). Ik ben aangesloten bij de Reiki Alliance. De Alliance is een wereldwijde organisatie waar Usui Shiki Ryoho “Reiki Masters” bij zijn aangesloten. Wij als Reiki Masters  zijn volgens de traditionele vorm van Reiki onderwezen en geven de traditionele Usui Shiki Ryoho cursussen, zoals door Dr. Mikao Usui , Chujiro Hayashi, mevrouw Hawayo Takata en Phyllis Lei Furumoto gegeven zijn/worden.

Het woord Master wordt in de Japanse cultuur gebruikt, wanneer men spreekt over een “voorloper” (Reiki) of vakman (bijvoorbeeld een timmerman).

De Reiki Alliance (TRA)
Dit zijn leden van de in 1982 opgerichte, wereldwijde vereniging voor Reikimasters, ze steunen elkaar in het onderwijzen van Usui Shiki Ryoho. Dit is Reiki in de traditionele vorm. Hun leven en werk als Reikimaster dient in overeenstemming te zijn met de door hen ondertekende code van ethiek. Landelijk en regionaal komen de leden regelmatig bijeen en jaarlijks vindt er ergens op de wereld een conferentie van zeven dagen plaats. Omdat deze bijeenkomsten bijdragen aan mijn groei als mens en Reikimaster in Usui Shiki Ryoho, ben ik regelmatig hierbij aanwezig.

   

Office of the Grandmaster (OGM)
De onderwijsvorm en de prijzen van de Reiki-klassen op deze website zijn geheel volgens de professionele maatstaven zoals omschreven door Phyllis Furumoto, Grandmaster in Usui Shiki Ryoho en Paul Mitchell, Head of Discipline. Samen vormen zij het Office of the Grandmaster (OGM).

Wilt u meer informatie of een afspraak?
Ik hoor graag van u!

Centrum Panta Rei
Bob Schuit
Spreeuwenstraat 31
1452 XN Ilpendam

Tel. 020-8225013
Mob. 06-44694673
[email protected]

KvK nr: 37153897