Telefoon

020-8225013

E-mail

[email protected]

Op afspraak

Reiki Cursussen

Reiki heeft drie graden (niveaus). De reden is dat van een nieuwe leerling niet verwacht kan worden dat hij/zij de gevorderde lessen in zich op kan nemen terwijl hij/zij nog bezig is de grondbeginselen te leren. Ook heeft iedere inwijding (afstemming) een trillingsniveau waaraan je mag gaan wennen. Iedere graad verhoogt deze energie. Wanneer je alle inwijdingen tegelijk zou ontvangen, kan het een soort van een te zware belastte zekering zijn, die als het ware kan doorbranden. Door iedere graad op te delen kan het fysieke en etherische lichaam na iedere inwijding (afstemming) aan het trillingsniveau wennen en het evenwicht vinden.

Kan iedereen Reiki leren?
Ja, iedereen kan Reiki leren. Reiki-cursussen worden gevolgd door vrouwen en mannen in alle leeftijden, vanaf ongeveer 7 jaar en mocht je het worden 100 jaar of ouder, ongeacht beroep of vooropleiding. Ik heb wel eens in interviews gezegd dat iedereen die een opleiding volgt in de zorgsector, Reiki 1 in zijn/haar pakket zou moeten krijgen. Het zou de gezondheidzorg veel geld besparen, want het neemt pijn af, versnelt heling en eigenlijk is het GOED voor IEDEREEN. Reiki is zoals ik het geleerd heb, als EERSTE een cadeau voor en aan jezelf, het bijverschijnsel is dat je handen warmte, energie door gaan geven op plaatsen waar pijn of ziekte is….Reiki is zoveel omvattend het versnelt keuzes maken in situaties van het leven….Reiki zuivert en geeft je inzichten tot in de kern…Diep in de Kern…want daar komen wij thuis in ons zelf.

Reiki I

In een Reiki I “Shôden” cursus geeft de Reiki master (leraar) in een weekend of in vier dagdelen op elkaar volgend vier inwijdingen (afstemmingen – initiaties) om op die manier bij de Reiki student het innerlijke helingskanaal weer te openen en de student daarop af te stemmen. Een begrip dat in onze cultuur nauwelijks bekend is. Het effect is dat je blijvend meer energie ontvangt. Al direct na de eerste inwijding kan je de Reiki energie voelen stromen. Door ergens je handen op te leggen kun je die energie extra laten stromen. Naar jezelf (dat wordt een Reiki zelfbehandeling genoemd) of naar een andere persoon, plant en dier situatie etc. wat je een Reiki behandeling noemt. Door de energie overdracht ontstaan er reacties op deze zelfheling, die in de loop van de cursus afnemen. Soms voel je niets. Ook dan stroomt Reiki. Reiki stroomt naarmate de ontvanger er behoefte aan heeft. Je voelt daarbij duidelijk dat je slechts een kanaal bent en dat de energie door je heen stroomt, maar dat het je zelf geen energie kost. In tegendeel, je wordt erdoor opgeladen en gelijktijdig vind er een heling plaats bij jezelf. Reiki werkt altijd, ook als je er niet in gelooft. Ook als je het niet begrijpt. Het gaat eigenlijk boven het begripsniveau uit. Het is er gewoon, steeds weer in je leven en het ondersteunt je. Het is heel simpel te doen, maar voor alles is een tijd en dat is ook met het je opgeven van de cursus Reiki I. Een advies: neem je tijd en doe niets overhaast. Je bent altijd welkom op de Reiki open avonden met of zonder Reiki, doe de cursus als je het ZELF wilt, dat is het GOEDE moment.

Reiki II

Wanneer je bent ingewijd in Reiki I en je minstens drie maanden en het liefst 1 jaar Reiki I actief in je leven toepast, kun je met de inwijding in de 2e graad je band met Reiki in je eigen spirituele groei gaan verdiepen. Dit wil niet zeggen dat je na drie maanden aan Reiki II toe bent. Wat ik altijd zeg, is dat Reiki geen marathon of hardloopwedstrijd is. Maar een levenslange beoefening, die begint bij de eerste inwijding in de eerste graad en welke heel kostbaar is. De 2e graad betekent “Okuden” een ‘dieper weten’ en is een psychisch opengaan. Hier gaat het om afstemming, doorgave en onderrichten in de toepassing van de Reiki symbolen in de vorm zoals deze door Dr. Usui ontdekt, onderwezen en doorgegeven zijn. De uitwerking bij iemand die in deze graad is ingewijd, daarvan wordt de energie veel sterker en exacter. Op deze initiatie (inwijding) ontstaan ook reacties (zuiveringsproces). Dit neemt naarmate je met de 2e graad werkt af en zo niet dan kun je met de Reiki Master, die je begeleidt, samen hier naar kijken. Doordat je lichaam sterk wordt doorstroomd met energie, word je diepgaand met jezelf geconfronteerd. Met de concepten van jezelf, je verwachtingen, idealen, gekwetste gevoelens en vaste gedragspatronen. Door de verhoogde vibratie van de toepassing van de symbolen, word je spirituele ontwikkeling, de verwezenlijking en toepassing van geestelijke inzichten en krachten in je leven van alledag intenser en versnelt. Je kunt de universele levensenergie exacter richten naar elke gewenste plaats en je bewuster worden van onbewuste processen. Je bent in staat mentale genezingen en genezing op afstand te doen. Je kunt Reiki geleiden/ sturen naar alles wat je wilt; een situatie, ruimte, ontmoeting, ervaring, mens, dier, plant, werk, enzovoort. Wat zich vervolgens op het Reiki fundament ontwikkeld hangt af van hoe je Reiki toepast. Het is aan jou of je het cadeau/ kostbare beoefening of gave onbenut laat, of tot rijpheid laat komen. Je kunt leren werken met niveaus waar je verstand en onze taal geen raakpunten mee hebben. Deze gebieden worden met de 2e graad bewust gemaakt en je leert ermee om te gaan. Je wordt er ook van bewust dat je voor alles zelf verantwoordelijk bent en dat jij zelf de meester bent over je leven en over een situatie. Wij zijn allemaal op weg naar meesterschap over ons eigen leven. Zowel bewust als onbewust. Volgens de wet van de kringloop keert alles wat we uitzenden naar onszelf terug. Als je liefde en vreugde uitzendt, komen ze des te meer naar je terug. We moeten dan ook op een verantwoorde manier omgaan met deze energie vermeerdering die ons met de 2e graad ter beschikking staat.

Reiki III Reiki Master – Meester De 3e graad “Shinpiden” van Reiki is dat de student wordt opgeleid tot Reiki Master en kiest zelf Reiki kanaal te worden om studenten te kunnen en mogen inwijden. Overigens niet alleen dat, want ook Reiki Masters zijn “slechts” kanalen voor de universele levensenergie, zij het grotere kanalen. De meestergraad gaat gepaard met vele persoonlijke transformaties. Als Reiki Master start er een ander niveau van leren in je leven. Je leeft heel bewust. Er komen zaken naar boven als persoonlijke integriteit, de bereidheid je te confronteren met angsten die vaak heel diep zitten en oud zijn. De bereidheid om er tegen aan te gaan zonder dat je weet wat er te wachten staat. Het masterschap is een duidelijke keuze voor een toewijding aan jezelf en je medemens. Reiki Master zijn is tevens een helingsproces. Vanwege de diepte van de heling voelt het aan als een transformatie en kan het de indruk geven van een groeicrisis. Je kunt op een punt komen waar je je afvraagt of je dat allemaal wel wilt. Als je dan toch besluit op deze ingeslagen weg door te gaan, heb je de kracht om te transformeren. Het lijkt erop dat je door de duisternis gaat om in het licht te komen. Reiki Masters zijn vrij in hun beslissingen en in wat ze geloven. Er is bij Reiki geen kerk, sekte of goeroe die de toon zet of een richting bepaald. De boodschap van Reiki is energie, liefde, vrijheid en individuele verantwoording. Als je dan zelf Reiki Master bent is het vrij om lid te worden van de Alliance als je de traditionele opleiding, zoals deze, hebt gedaan. Dit is wat onze huidige Grandmaster Phyllis Lei Furumoto eens over het Masterschap schreef: “Als je Reiki Master wilt worden, zal er ’n beroep op je gedaan worden jezelf te helen”. “Dit is de enige goede reden om deze stap te zetten”. “Helen is het proces, waarin jij je ziel vindt, de schoonheid van je ziel blootlegt en manieren vindt om haar uit te drukken”. “Reiki Master zijn is niet zomaar ’n nieuwe baan”. “Deze verplichting tot dienstbaarheid en heling, dienstbaarheid aan jezelf, heling voor jezelf, is een full time baan”. Ik zou uitgebreid kunnen uitweiden over waar de opleiding uit bestaat, maar dat is iets voor later. Het gaat er allereerst om, dat jij bij mij als opleidende Master een goed en vertrouwd gevoel hebt om samen op weg te gaan. Wanneer “de roeping” Reiki Master te worden bij jou aanwezig is en jij het goede gevoel bij mij hebt, dan praten wij verder over deze unieke en mooie opleiding. Je zult echter ingewijd moeten zijn in Reiki I en II en enkele jaren Reiki beoefend hebben. De opleiding tot aan de uiteindelijke inwijding als traditioneel Reiki Master is een weg, die we samen op individuele basis gaan en tegenenergie vraagt….. Als ik het in tijd moet aangeven is de duur 12 tot 24 maanden, dit kan zelfs langer zijn. Het zal wel een prachtige persoonlijke ontwikkeling tot gevolg hebben, een ontwikkeling waar je je verdere leven met dankbaarheid op terug zult kijken!