Telefoon

020-8225013

E-mail

[email protected]

Op afspraak

Sinds 1996 ben ik gediplomeerd voetreflexoloog en ben ik lid van de Bond van Europese Reflexologen. Het doel van de Bond is:

– het bevorderen van de deskundige toepassing en uitoefening van de voetreflexologie door haar leden
– Samenwerking met buitenlandse verenigingen
– Erkenning van de voetreflexologie

Als voetreflexoloog behandel ik altijd beide voeten. Het gehele lichaam met organen, klieren en botstelsel is onder de voet terug te vinden. Door impulsen te geven stimuleer je het lichaam tot verbetering of herstel. Een voetreflexbehandeling duurt ongeveer een uur en wordt door verschillende verzekeringsmaatschappijen vergoed. Vraag of u voor vergoeding in aanmerking komt bij uw verzekeraar. Een voetreflexbehandeling is ook goed als men niets mankeert. Het werkt ontspannend en zet het lichaam in werking. Zelf heb ik goede resultaten behaald met rugklachten, hoofdpijnklachten, migraine, whiplashklachten, slechte nierfunctie, hoge bloeddruk, stress en depressies. Ik heb mij opleiding gevolgd bij de BER (http://www.reflex-ber.nl/). Eén keer in de twee jaar word ik opnieuw getoetst of ik de juiste, volgens de Bond geëiste behandeling geef en de punten onder de voet een goede impuls geef. Deze toetsing vindt ook plaats voor de ziektekostenverzekeraar, omdat deze de behandeling vergoeden, alleen als ze weten dat dit gedaan wordt door een erkende voetreflexoloog worden behandelingen vergoed.

Kijk op de site van de BER voor de actuele lijst van zorgverzekeraars

Voetreflex behandeling

Wanneer je kiest voor een voetreflexbehandeling, is het raadzaam om deze informatie die de BER (Bond van Europese Reflexologen, afdeling Nederland) heeft samengesteld door te lezen, voordat je een behandeling ondergaat.

Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ‘ziek zijn’ het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven.

Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voet. Bij een verstoring kan dit tijdens en na de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van de huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er verstoringen zijn in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven kan het lichaam in staat zijn zichzelf te genezen.

Wij genezen niet, maar we helpen u uzelf te genezen. Wij behandelen niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de klacht of de pijn bevindt, maar beide voeten helemaal en op die manier de ‘mens als geheel’.

Tijdens / na de behandeling wordt er een overzicht gemaakt om een indruk te krijgen waar de harmonie verstoord is en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven.

Afhankelijk van de persoon kunnen de volgende bijverschijnselen optreden tijdens de behandeling
• meer dan normaal transpireren
• koud of juist warm worden
• prikkelingen
• geeuwen / slaperigheid
• huilen
• opkomende emoties

Vlak na de behandeling kunnen de volgende verschijnselen optreden
• duizeligheid
• op wolken lopen
• blijheid en ruimte voelen
• een energiek gevoel bergen kunnen verzetten
• loomheid (lekker lui willen liggen

Uren tot dagen na de behandeling
• de urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam)
• oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen
• meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorsmeer e.d.)
• veranderde gevoelens op allerlei gebied

Wat er ook gebeurt, het is allemaal goed want het wil zeggen dat er iets in gang gezet is. Laat de reflexoloog weten wat er tijdens de behandeling gebeurt en vertel de volgende Zelf heb ik veel geleerd en leer ik nog dagelijks wat Reiki en voetreflex met mij en andere doet, want we zijn hier op aarde om elkaar te helpen en de verkregen kennis te delen en als je daarvoor open staat ik deze mag doorgeven aan jou.